Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Μεταξύ άλλων μίλησε για το ζήτημα της αξιολόγησης, αναφέροντας ως δύο θέματα-αγκάθια το ΕΚΑΣ και τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν εγγύηση του Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση απορρίπτει την πώληση σε funds των «κόκκινων» δανείων που είναι εγγυημένα από το ελληνικό κράτος, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ελληνική πλευρά έχει εισηγηθεί στις διαπραγματεύσεις της με τους θεσμούς την απόσυρση της εγγύησης του Δημοσίου ή διαφορετικά θα πρέπει να βρεθεί ένα «ενδιάμεσο» σύστημα.

Σχετικά με το ΕΚΑΣ ο κ. Σταθάκης δήλωσε βέβαιος πως «θα βρεθεί λύση», υπό τη σκιά πληροφοριών πως οι εταίροι ζητούν την ταχύτερη κατάργησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη ένα ζήτημα που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εγείρουν οι εταίροι είναι η παραχώρηση του Ελληνικού, όμως ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη στο τελικό Eurogroup, ο υπουργός δήλωσε ικανοποιημένος για το ποσό 7,5 δισ. ευρώ που προορίζεται άμεσα για την Ελλάδα, αν και παραδέχτηκε ότι με δεδομένες τις υποχρεώσεις της χώρας μας η δόση δεν δίνει «μαξιλαράκι».

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι με τα χρήματα αυτά έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης