Περίπου 50 επενδυτικά σχέδια άνω των 2 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν στον τουρισμό, στην ενέργεια, στα τρόφιμα και ποτά, στη ναυτιλία, στα χημικά, στην τεχνολογία, και στη βιομηχανία διαχειρίστηκε ο «Διαμεσολαβητής του Επενδυτή» εντός του 2017, και στην πλειοψηφία τους κατάφερε να τα ολοκληρώσει.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε ότι «όσο περισσότερο εμπεδώνεται η πολιτική και οικονομική σταθερότητα, μαζί με την προοπτική, τις δυνατότητες και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, καθώς και η βεβαιότητα εξόδου από το πρόγραμμα με απομείωση του χρέους, τόσο περισσότερο λαμβάνουμε θετικά μηνύματα από το διεθνές περιβάλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece σημείωσε ότι ο οργανισμός σχεδιάζει και υλοποιεί ένα αποδοτικό, συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων σε παραγωγικούς τομείς και κλάδους της οικονομίας, προσδοκώντας στην περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής τους κάθε χρόνο. Υπενθύμισε ότι το 2017, περίπου 1.000 επιχειρήσεις πήραν μέρος σε δράσεις του οργανισμού ενώ για φέτος, προγραμματίζεται η συμμετοχή του Enterprise Greece σε 54 εκθέσεις (αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι), για 10 κλάδους και σε 23 χώρες.

Ταυτόχρονα, διευρύνονται και οι συνεργασίες στο εξωτερικό με κλαδικά partenariat, με προσκλήσεις αγοραστών και εισαγωγέων και στοχευμένες b2b συναντήσεις, με in store promotion και ενίσχυση του προγράμματος ενημέρωσης εξαγωγέων. Επιπλέον, συνεχίζεται το πρόγραμμα προώθησης του ελληνικού οίνου σε αγορές-στόχους και θα ξεκινήσει και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ενίσχυση του branding του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τέλος, υπογράμμισε στο Πρακτορείο, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κατακερματισμός και ανομοιογένεια στην πληροφόρηση για τις εξαγωγές και τις επενδύσεις, γι΄ αυτό και κρίνεται απαραίτητο να αναπτυχθεί μια ενιαία υποδομή για την υποστήριξη κυρίως των εξαγωγών, η οποία και θα αποτελεί το κεντρικό εργαλείο-σημείο αναφοράς για την παροχή υπηρεσιών «helpdesk».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης