Στην Αθήνα ο Έτινγκερ

Στην Αθήνα ο Έτινγκερ
Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους Γκίντερ Έτινγκερ.

Ο κ. Έτινγκερ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις 14.00, ενώ νωρίτερα θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα «Έγγραφο Προβληματισμού για το Μέλλον των Οικονομικών της Ε.Ε. ως μέρος της διαδικασίας της Λευκής Βίβλου» (Αίθουσα Γερουσίας, ώρα 10.00).

Παράλληλα, ο επίτροπος θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γκίντερ Έτινγκερ στην Αθήνα ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν Πάνος Καρβούνης τόνισε ότι η Ελλάδα αντλεί πολλούς πόρους από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., έχει συνεπώς μεγάλο συμφέρον στη διατήρηση των ροών των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε επίπεδο που θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας της.

«Ο επίτροπος θα διαβουλευθεί με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της εκπόνησης της πρότασης για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. των 27, την οποία η επιτροπή προτίθεται να υποβάλει στα μέσα του 2018» σημείωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, 09:39