Φθάνει αύριο στην Κύπρο υψηλoύ επίπεδου αντιπροσωπεία της Deutche Bank, η οποία θα συζητήσει με τον Κύπριο Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη τις προοπτικές χρηματοδότησης του χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τόσο η επίσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών της Deutche Bank αύριο στο νησί, όσο και η αναμενόμενη επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Κύπρο στις αρχές Μαΐου, εντάσσονται σε μια προσπάθεια εκ μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης να εμπλέξει τον ευρωπαϊκό παράγοντα στην ανάπτυξη του φυσικού αερίου με τη μορφή του χερσαίου τερματικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιπροσωπεία του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού και της κυπριακής Κυβέρνησης θα εξετάσουν σε ένα πρώτο στάδιο τις προοπτικές που υπάρχουν για χρηματοδότηση ενός τέτοιου έργου στην Κύπρο, σε σχέση και με το φυσικό αέριο του Λεβιάθαν, καθώς η Deutche Bank εμπλέκεται ήδη στη διαχείριση του κοιτάσματος. Πέραν από την επιλογή της άμεσης χρηματοδότησης, η Κυβέρνησης θα εξετάσει με Deutche Bank και ΕΤΕπ τη δυνατότητα εξεύρεσης επενδυτών για το φιλόδοξο αυτό έργο, που υπολογίζεται να κοστίσει γύρω στα €20 δισ.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την αυριανή συνάντηση, το θέμα είναι πιθανόν να ενταχθεί στην ατζέντα της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Βερολίνο στις 6-8 Μαΐου.

Πηγή: nomisma.com.cy
Epπιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης