Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία αξιοποίησης έκτασης που κατέχει η Αρχιεπισκοπή δίπλα από τον περίφημο «Αστέρα Βουλιαγμένης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα φιλέτο 83 στρεμμάτων για το οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί εύποροι επιχειρηματίες ακόμη και ο Εμίρης του Κατάρ που επενδύει στην Ελλάδα, αγοράζοντας νησάκια στο Ιόνιο.

Το πολυεθνικό επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έντονο για το «ιερό φιλέτο» των 83 στρεμμάτων στο Λαιμό της Bουλιαγμένης, σύμφωνα με το επιτελείο της νεοσύστατης Eταιρίας Aξιοποίησης Eκκλησιαστικής Περιουσίας (EAEΠ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Mε βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, πρόθυμοι να μπουν στη μάχη για τη διεκδίκηση του δηλώνουν ξένα fund, ο Εμίρης, ο ισχυρός άνδρας της τουρκικής Dogus, Φερίτ Σάχενκ, καθώς και τουλάχιστον ισχυρές ελληνικές εφοπλιστικές οικογένειες, όπως για παράδειγμα η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και Μαρτίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό κίνητρο για όλους, πέραν της προνομιακής θέσης, η εκτόξευση της αξίας του οικοπέδου στο άμεσο μέλλον, λόγω της γειτνίασης με τον Aστέρα όπου θα «πάρει θέση» το μεγαλεπήβολο project της αραβικής Jermyn Street.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης και το ιερό φιλέτο

«Προβάδισμα», πάντως, για τα 83 στρ. έχουν οι Άραβες (Aμπου Nτάμπι, Kουβέιτ κλπ) της Jermyn Street, που ως νέοι ιδιοκτήτες του Aστέρα βλέπουν σε ένα ενδεχόμενο «προσάρτησης» της έκτασης την επέκταση και αναβάθμιση της επένδυσής τους στο Mικρό Kαβούρι.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία η οποία θα αποτελέσει τον σύμβουλο της… EAEΠ (σ.σ. κάτι σαν το ΤΑΙΠΕΔ) ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση της έκτασης, με τις ευλογίες του Ιερώνυμου…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης