Άφαντοι παραμένουν 6.451 φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν κληθεί από το 2013 να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της φορολογικής δήλωσής τους προκειμένου να προχωρήσει η εκκαθάρισή τους.

Ειδικότερα, για το οικονομικό έτος 2013 (εισοδήματα 2012) στην εφορία είχαν κληθεί 346.774 φορολογούμενοι, δηλαδή το 6% του συνόλου. Όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ, οι 6.451 φορολογούμενοι που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα θα βρεθούν αντιμέτωποι με ελέγχους οι οποίοι θα αφορούν και παρελθόντα οικονομικά έτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2013 και την κατάργηση της υποχρεωτικής αποστολής φακέλων με δικαιολογητικά στην εφορία, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ξεκινήσει μια διαδικασία επιλογής φορολογικών δηλώσεων, για τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να περνούν το κατώφλι των κατά τόπους ΔΟΥ με τα δικαιολογητικά ανά χείρας και να τα παρουσιάζουν στους υπαλλήλους. Ωστόσο για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις ο αριθμός των πολιτών που θα κληθούν να επισκεφθούν τις κατά τόπους ΔΟΥ είναι περιορισμένος, καθώς οι βασικοί κωδικοί της δήλωσης για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες ήταν προσυμπληρωμένοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης