Στις δηλώσεις που έκανε στο Παρίσι ο επίτροπος νομισματικών και οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, αναφέρθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε, την Τρίτη, την αντίθεσή του στην πρόταση του κινήματος Πέντε Αστέρων για αύξηση του ορίου του 3% στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ, χαρακτήρισε αβέβαιη την έκβαση των ιταλικών εκλογών, ενώ παράλληλα άσκησε και δριμεία κριτική στον υποψήφιο της κεντροδεξιάς για την περιφέρεια του Μιλάνου, Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος πριν από δυο ημέρες έκανε λόγο για «λευκή φυλή» και για μια ιταλική κοινωνία που απειλείται από τους μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μιλώντας στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai, τόνισε όμως ότι «ο Γάλλος επίτροπος Μοσκοβισί δεν μιλά εξ ονόματος της Ευρώπης» προθέτοντας πως «θεωρεί ότι στην Ιταλία θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, διότι οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες, στις 4 Μαρτίου, ώστε η άποψη της χώρας τους να μετρήσει στην Ευρώπη». Παράλληλα, ο Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε ότι «η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ στο 3% δεν αποτελεί θρησκευτικό δόγμα, αλλά πρέπει να δούμε σε τι χρησιμεύει».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, υπογράμμισε επίσης ότι η Ιταλία πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα της νότιας Ευρώπης, αλλά «για να είναι πιο έγκυρη, πρέπει να είναι παρούσα στις Βρυξέλλες με πιο δυναμικό τρόπο, να προχωρήσει στην μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και του φορολογικού συστήματος, και το δημόσιο να πληρώσει τα χρέη του, που έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε χιλιάδες επιχειρήσεις».

Ο Ταγιάνι, τέλος, ευχήθηκε «οι ιδέες και οι προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, να είναι στο επίκεντρο της ιταλικής προεκλογικής περιόδου, με πρωτοβουλίες από μέρους όλων των κομμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης