Εννέα στους δέκα κορυφαίους οικονομολόγους της Βρετανίας, εργαζόμενοι στο Σίτι του Λονδίνου, σε μικρές επιχειρήσεις, ή ακαδημαϊκοί, πιστεύουν πως η οικονομία θα πληγεί αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση, που σύμφωνα με την εφημερίδα «Observer» είναι η μεγαλύτερη στο είδος της, καθώς περιλαμβάνει τις απαντήσεις περισσότερων από 600 οικονομολόγων, ενισχύει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας για την παραμονή της Βρετανίας στην 28μελή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, παρά την αντίθεση ορισμένων στο κόμμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ipsos-MORI, το 88% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι μια έξοδος από την ΕΕ και την ενιαία αγορά θα έβλαπτε πιθανότατα τις προοπτικές ανάπτυξης της Βρετανίας τα επόμενα 5 χρόνια και το 82% είπαν ότι θα υπάρξει πιθανόν αρνητικός αντίκτυπος στο εισόδημα των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τον «Observer», οι ερωτηθέντες είναι μέλη των πιο έγκυρων αντιπροσωπευτικών σωμάτων, της Βασιλικής Εταιρείας Οικονομίας και της Εταιρείας Οικονομολόγων Επιχειρήσεων. Υποστηρικτές των δύο στρατοπέδων αναφέρουν την οικονομία ως ένα από τα κύρια πεδία μάχης για την προσέλκυση ψηφοφόρων σε μια μάχη για το μέλλον της Βρετανίας που γίνεται όλο και έντονη.

«Η δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των οικονομολόγων πιστεύει πως η έξοδος από την ΕΕ θα πλήξει την οικονομία μας, θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και θα αυξήσει τις τιμές» σχολίασε ο Ντ. Κάμερον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης