Η Βρετανία είναι ανένδοτη ως προς τις προτάσεις της για το διαζύγιο με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ, την Πέμπτη, οι ηγέτες της ΕΕ απέρριψαν το σχέδιο “Τσέκερς” της πρωθυπουργού Μέι λέγοντας ότι θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στα θέματα του εμπορίου και των διευθετήσεων για τα σύνορα της Βρετανίας με την Ιρλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μέι είπε πως δεν μπορεί να συμφωνήσει με οποιαδήποτε συμφωνία που θα μεταχειρίζεται τη Βόρεια Ιρλανδία διαφορετικά απ΄ό,τι το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ΕΕ επιμένει πως δεν μπορούν να υπάρξουν σκληρά σύνορα ανάμεσα στη βρετανική επαρχία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, με τη Βόρεια Ιρλανδία να παραμένει στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ ή να εγκαθίσταται ένα σύνορο στη θάλασσα της Ιρλανδίας αν δεν επιτευχθεί μια εναλλακτική λύση.

“Έχουμε καταθέσει μα σειρά από σοβαρές προτάσεις…Δεν θα πηγαινοερχόμαστε από σχέδιο σε σχέδιο σαν μια διπλωματική πεταλούδα, θα είμαστε ανένδοτοι ως προς αυτό (το σχέδιο)”, είπε ο Ράαμπ στην τηλεόραση του BBC. Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα σε κυριακάτικη εφημερίδα που ανέφεραν ότι οι συνεργάτες της Μέι έχουν αρχίσει να κάνουν εναλλακτικά σχέδια για εκλογές τον Μάιο, ο Ράαμπ απάντησε: “Είναι ανάξιο λόγου, δεν πρόκειται να συμβεί”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης