Το άνοιγμα των ΗΠΑ στην αγορά ενέργειας και συγκεκριμένα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, προανήγγειλε ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Δείτε τις πολιτικές μου για την ενέργεια… Κάνω άνοιγμα της χώρας μας στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Αυτό είναι ανταγωνισμός για τη Ρωσία», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox Business.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ τόνισε ακόμη, ότι ήταν αυτός που είχε αναδείξει το ζήτημα της Γερμανίας, η οποία όπως ανέφερε πληρώνει «δισεκατομμύρια δολάρια» για το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Όλοι το γνώριζαν, αλλά κανείς δεν μίλαγε γι ‘αυτό. Το έκανα μεγάλο ζήτημα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, είχε αναφέρει πως η Γερμανία βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της Ρωσίας μέσω του φυσικού αερίου και αναφερόμενος στον Nord Stream 2, είπε πως οι ΗΠΑ σε απάντηση και ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους, περισσότερο κι από το Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η Γερμανία, η οποία περιμένει πως η ζήτησης της για φυσικό αέριο θα αυξηθεί, κατέστησε σαφές ότι υποστηρίζει σθεναρά την κατασκευή του αγωγού.

Μιλώντας σε συνέδριο, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αντρέας Μιχαέλις, αντιτάχθηκε στις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να επηρεάσει την ενεργειακή ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαβεβαίωσε πως η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Nord Stream 2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης