Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Διοίκησης της Τράπεζας Πελοποννήσου στην Κόρινθο, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της με θέμα την έγκριση των επιβεβλημένων τροποποιήσεων του καταστατικού της για την προσαρμογή του Ιδρύματος στον νέο Νόμο 4340/2015, που επέφερε αλλαγές στην εδώ και 29 χρόνια ισχύουσα νομοθεσία (Νόμος 1667/1986).

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας πήρε ομόφωνα την έγκριση των μελών της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για να υλοποιήσει τις διαδικασίες αύξησης του Συνεταιριστικού της Κεφαλαίου. Η ημερομηνία έναρξης της συγκεκριμένης διαδικασίας ορίστηκε η 25η Νοεμβρίου 2015 και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην αύξηση μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ. Σ. της Τράπεζας Πελοποννήσου, κ. Γιώργος Δαλαμαρίνης, ανέλυσε διεξοδικά στο σώμα το πλάνο της Διοίκησης για το επόμενο διάστημα και κάλεσε παλαιούς αλλά και νέους συνεταιριστές να σταθούν αρωγοί στην σπουδαία προσπάθεια που κάνει η Τράπεζα Πελοποννήσου, να επανακαθορίσει την θέση της στο Τραπεζικό τομέα της Πελοποννήσου και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις των καιρών μας συνεχίζοντας παράλληλα να στηρίζει την τοπική κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Δαλαμαρίνης και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει σειρά επαφών με υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να επενδύσουν στις προοπτικές ανάπτυξης και στο ανθρώπινο – συνεταιριστικό πρόσωπο της Τράπεζας, η οποία τα τελευταία χρόνια, παρά τις αφόρητες πιέσεις, έχει καταφέρει να αντέξει τους κλυδωνισμούς, χωρίς να χάσει τον ανθρώπινο χαρακτήρα της. Τονίστηκε ότι, η Τράπεζα είναι η μοναδική που δεν έχει προσφύγει στο μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) και συνεπώς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του Συνεταιριστικού της Κεφαλαίου μπορεί χωρίς εμπόδια να προχωρήσει σε πλήρη ανάπτυξη των εργασιών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης