Απώλειες, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, γνώρισαν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την υπερπροσφορά στην αγορά του «μαύρου χρυσού», έπειτα από μια σειρά αναφορών περί αύξησης της παραγωγής από χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 1,13 δολ. ή 2,5%, στα 43,65 δολ. το βαρέλι. Στο ICE του Λονδίνου, τo Brent σημείωσε πτώση 86 σεντς ή 1,9% στα 44,97 δολ. το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ιράκ ανακοίνωσε πως οι εξαγωγές πετρελαίου από το νότιο τμήμα του, διαμορφώθηκε στα 3,364 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, τον Απρίλιο, από τα 3,286 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, τον Μάρτιο.

Παράλληλα, η παραγωγή από τη Σαουδική Αραβία έφθασε στα 10,15 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, τον Απρίλιο, με πηγές να σημειώνουν πως δεν αποκλείεται, σύντομα, να επιστρέψει στα επίπεδα-ρεκόρ των 10,5 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Τέλος, το Ιράν προβαίνει επίσης στην αύξηση της παραγωγής, μετά από την άρση των κυρώσεων σε βάρος της, καθώς έχει αυξήσει τις εξαγωγές περίπου στα 2 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, από τα επίπεδα του 1 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα, στην αρχή του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης