Φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στην ώρα που θα πρέπει να ληφθεί μία απόφαση για το αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τελικά θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στους ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Αθήνα.

Ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πως ασκούνται πιέσεις για την επίτευξη συμφωνίας από όλες τις πλευρές και πρόσθεσε «δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην επιτευχθεί η συνολική συμφωνία που η ελληνική οικονομία χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως συγκεκριμένα μεταδίδει το Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε:
«Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για αναβλητικότητα ή ανικανότητα να πάρει αποφάσεις, αλλά φαίνεται ότι πλησιάζουμε πλέον την ώρα που θα πρέπει να παρθεί μία απόφαση».

Εστιάζοντας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι είναι ένα δύσκολο θέμα και εξήγησε: «Είναι ένα θέμα για την ΕΚΤ η οποία είναι ανεξάρτητη και έχει το δικό της Δ.Σ. και πολλές φορές, όπως ο Κύριος μας, λειτουργεί με μυστήριους τρόπους». Στη συνέχεια μάλιστα συμπλήρωσε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι το μεγάλο ζητούμενο από την πλευρά μας είναι να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνοντας ειδική αναφορά στο τελευταίο Eurogroup διευκρίνισε ότι υπήρχε μία γραμμή που ήταν αδύνατο για την ελληνική πλευρά να δεχτεί λέγοντας: «Εμείς, το Eurogroup, αντιλαμβανόμαστε ότι τα παραπάνω μέτρα δεν είναι επαρκή για να θεωρήσει το ΔΝΤ πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

Επίσης, εξήγησε ότι η ανακοίνωση του Eurogroup «έδινε το λάθος σήμα στους επενδυτές», ενώ συμπλήρωσε «η λύση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup ήταν περισσότερο μία λύση που βοηθούσε την κατάσταση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας, και όχι της Ελλάδας».

«Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορούμε να έχουμε δοκιμαστική πρόσβαση στις αγορές εάν όλα τα κομμάτια βρίσκονται στη θέση τους, εάν έχουμε καταλήξει σε ένα ικανοποιητικό συμπέρασμα στις 15 Ιουνίου. Θα είναι έργο του ΟΔΔΗΧ μετά να κανονίσει τις λεπτομέρειες» τόνισε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης