«Τελευταία μέρα σήμερα καθώς εκπνέει το πρόγραμμα του ESM και περνάμε σε μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία, για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα συνολικά» ανέφερε σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ Real ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Τελευταία μέρα σήμερα καθώς εκπνέει το πρόγραμμα του ESM και περνάμε σε μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία, για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα συνολικά. Ο ΠΘ θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με αφορμή την πρώτη μέρα της εξόδου από το πρόγραμμα. Με την ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας αυτό που πλέον παρακολουθείται από τους θεσμούς δεν είναι τα μέσα δηλαδή οι πολιτικές για την επίτευξη των στόχων αλλά οι στόχοι καθεαυτοί δηλαδή η επίτευξη του 3,5% του πλεονάσματος» αναφέρει ο Δ. Τζανακόπουλος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι για τα επόμενα χρόνια δημιουργείται ένας αρκετά μεγάλος δημοσιονομικός χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές κοινωνικής υποστήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί από την κρίση των προηγούμενων ετών.

Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται στα επίπεδα του 2006-2007. Θα πρέπει να αποδείξουμε, στις αγορές πια, ότι θα συνεχίσουμε τη συνετή δημοσιονομική πολιτική και δε θα θέσουμε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» είπε και πρόσθεσε:

«Οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν πολύ μεγάλη διαφορά. Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό και υπάρχει πια η δυνατότητα για μια λελογησμένη δημοσιονομική επέκταση δηλαδή για φοροελαφρύνσεις και πιο εκτεταμένες πολιτικές κοινωνικής στήριξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης