Ο χρυσός σημειώνει ισχυρή πτώση μετά το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών το οποίο αναζωογονεί την risk-on στρατηγική, υποχωρώντας πάνω από 1% στο χαμηλότερο σε σχεδόν δύο εβδομάδες.

Ο κεντρώος υποψήφιος Emmanuel Macron κέρδισε χθες τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ενισχύοντας τις μετοχές και προκαλώντας δυναμικό sell-off στο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί 1,1 % στα 1270,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει το χαμηλό δύο εβδομάδων και τα 1265,90 δολάρια η ουγγιά.

Τα συμβόλαια χρυσού στις ΗΠΑ σημειώνουν πτώση κατά 1,3% στα 1272,80 δολάρια η ουγγιά.
Η τιμή spot στο ασήμι υποχωρεί 0,6% στα 17,77 δολάρια την ουγγιά, ενώ νωρίτερα έφτασε στα χαμηλά ενός μηνός και τα 17,65 δολάρια.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι τιμές του χρυσού μειώθηκαν απότομα σήμερα το πρωί λόγω της βελτίωσης της διάθεσης για ρίσκο. Όπως προσθέτουν, ο Macron και η Marine Le Pen έχουν αναδειχθεί ως οι δύο νικητές-κλειδιά των γαλλικών εκλογών, απομακρύνοντας αρκετή από την αγωνία και τον κίνδυνο που είδαμε έντονα την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Με τον Macron να πηγαίνει τόσο καλά στα αποτελέσματα, η στροφή προς τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια που είχε σημειωθεί πρόσφατα, αντιστράφηκε αρκετά γρήγορα και αυτός είναι ο λόγος πίσω από τις έντονες ρευστοποιήσεις προς τον χρυσό “, όπως σημειώνει ο αναλυτής της ANZ, Daniel Hynes.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης