Σε χαμηλό 43 ετών διαμορφώθηκε η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου.

Το ποσοστό της ανεργίας το συγκεκριμένο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 4%, υποχωρώντας από το 4,2% του προηγούμενου τριμήνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, η ανεργία έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1975. Η τράπεζα της Βρετανίας πάντως αναμένει για φέτος η ανεργία να μειωθεί στο 3,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη πτώση, όπως μεταδίδει το Bloomberg, εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε αυτό τον μήνα τα επιτόκια. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πιστεύουν πως δημιουργούνται πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά της εργασίας με την έλλειψη εργαζομένων να αναγκάζει τους εργοδότες να αυξήσουν τους μισθούς προκειμένου να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους εργαζόμενους τους.

Ο ρυθμός αύξησης των μισθών για το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου επιβραδύνθηκε φτάνοντας σε χαμηλό 9 μηνών και συγκεκριμένα στο 2,4%. Η Τράπεζα της Αγγλίας ωστόσο βλέπει ανάκαμψη 3,5% φέτος.

Οι μισθοί χωρίς τα bonus επιβραδύνθηκαν στο 2,7% στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο παραμένοντας ωστόσο πάνω από το 2,4% του πληθωρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης