«Η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις, που ο κόσμος πρέπει να τις αποδεχθεί ως δικές του. Αλλά, πρέπει να δει και το εισόδημά του να αυξάνεται» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών, Μισέλ Σαπέν. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά ότι «Είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι «μας ενδιαφέρει ένα δυνατό ευρώ που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο» ενώ τόνισε την «ανάγκη για επενδύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εύρεση χρηματοοικονομικών πόρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο κ. Σαπέν σημείωσε ότι το 2ο εξάμηνο θα είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τονίζοντας ότι «οι προσπάθειες από τον ελληνικό λαό έχουν φέρει αποτελέσματα. Παρότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και επώδυνη για τον λαό, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σημάδια για ανάκαμψη», ενώ πρόσθεσε ότι «η Γαλλία έχει συνδράμει σημαντικά στις μεταρρυθμίσεις και στις προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη, σημείωσε ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική χρειάζεται νέους προσανατολισμούς προς την ανάκαμψη», προσθέτοντας ότι «οι δημοσιονομικές αποφάσεις πρέπει να συνάδουν και με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις αλλά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την ενίσχυση των ΜμΕ, που πρέπει να στηριχθούν γιατί δημιουργούν απασχόληση που τόσο χρειαζόμαστε», χαρακτηρίζοντας την Ιταλική προεδρία ως μια πολύ καλή ευκαιρία για νέες βάσεις και προσανατολισμούς.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε και στο δυστύχημα με το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών, δηλώνοντας τη θλίψη του για τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους στο αεροπορικό δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: capital.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης