Νέο φόρο στα ακίνητα, ο οποίος θα είναι ελαφρύτερος από τον ΕΝΦΙΑ, και θα εξαιρεί τη συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας, προανήγγειλε ο Δημήτρης Μάρδας. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Star ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι ο φόρος ακινήτων θα αλλάξει με έναν άλλο φόρο από τον ΕΝΦΙΑ. Είπε, επίσης, ότι με το νέο φόρο θα υπάρξει ελάφρυνση για τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία και «δικαιότερη φορολόγηση» για τις μεγαλύτερες περιουσίες. «Να μην πληρώσουν τα ποσά που έχουν πληρωθεί ως τώρα και δεν αντέχονται. Θα πληρώσουν χαμηλότερα ποσά και θα υπάρξει δικαιότερη φορολόγηση για όσους δεν έχουν να πληρώσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέφυγε, ωστόσο, να αναφέρει τον εισπρακτικό στόχο που θα έχει ο νέος φόρος αλλά υποστήριξε ότι δεν θα πρόκειται απλώς για μια αλλαγή ονόματος του ΕΝΦΙΑ με μικροαλλαγές. Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως είπε, επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και από αυτή την επεξεργασία θα προκύψουν και οι λεπτομέρειες για το νέο φόρο, ενώ απέφυγε να πει πόσα κλιμάκια θα έχει η κλίμακα του νέου φόρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης