Την ανάγκη να μη χαθεί περαιτέρω πολύτιμος χρόνος τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την παραλαβή των νέων καθηκόντων του από τον προκάτοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και να ενταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, ώστε – ει δυνατόν – να πάρει μπρος εντός του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχική του τοποθέτηση εξήρε την προσφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και δήλωσε: «Αναλάβαμε με κύριο στόχο τη συνέχεια του έργου που έχει ξεκινήσει και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Θέλουμε να προχωρήσει η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και να ενταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, η οποία έχει μπει σε ύφεση, ελπίζουμε βραχυχρόνια, ώστε να πάρει μπρος η οικονομία το 2016 και να αρθούν ακόμη περισσότερο οι συνέπειες των capital controls».

Καταλήγοντας είπε: «Η παρουσία μας θα κριθεί επιτυχής αν οι βαθμοί ελευθερίας της επόμενης κυβνέρνησης θα είναι ίδιοι ή καλύτεροι για την επόμενη κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει ένας δικαιότερος τρόπος κατανομής των βαρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης