Η εταιρεία NEXANS επελέγη από τον ΑΔΜΗΕ ως ανάδοχος για την υλοποίηση της τρίτης φάσης ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, που περιλαμβάνει την πόντιση δεύτερου υποβρυχίου καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου.

Στον ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο ΑΔΜΗΕ συμμετείχαν οι FULGOR ΑΕ, Prysmian Powerlink και NEXANS και ακολουθήθηκε η μέθοδος του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που οδήγησε στην ανάδειξη της ΝEXANS ως μειοδότη έναντι τιμήματος 111,6 εκατ. ευρώ, ενσωματώνοντας όπως επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ σημαντική έκπτωση σε σχέση με την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Γ’ Φάση της Διασύνδεσης θα διασφαλίσει πλήρως την τροφοδότηση μεγάλου μέρους των Κυκλάδων για τις επόμενες δεκαετίες και θα οδηγήσει στην πλήρη απεξάρτηση των νησιών από τους αυτόνομους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Το πρότζεκτ προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2020, έχοντας επιταχυνθεί κατά δύο χρόνια σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό που προέβλεπε περάτωσή του το 2022», τονίζει ο Διαχειριστής και προσθέτει:

«Μετά τη συμβασιοποίηση της Β’ Φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων και την επιλογή των αναδόχων για την κατασκευή των Υποσταθμών και των υποθαλάσσιων καλωδίων της Διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου, ο υπό δημόσιο έλεγχο ΑΔΜΗΕ ολοκληρώνει τάχιστα έναν ακόμα μεγάλο διαγωνισμό, έχοντας δρομολογήσει επενδύσεις άνω του μισού δισ. ευρώ σε διάστημα 16 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διαχειριστής υλοποιεί με συνέπεια και αποδοτικότητα τις νησιωτικές διασυνδέσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού του προγράμματος, ξεκλειδώνοντας μεγάλα κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη», καταλήγει η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης