Μείωση ζημιών και αύξηση εσόδων ανακοίνωσε η AEGEAN για το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένα έσοδα ύψους 165,4 εκατ. ευρώ, 9% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, ενώ η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 12%, σε 2,4 εκατ. επιβάτες.
Οι καθαρές ζημίες έπειτα από φόρους μειώθηκαν σε 30,8 εκατ. ευρώ από 35,8 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο Όμιλος προσέφερε 7% περισσότερες θέσεις, πραγματοποιώντας 3% περισσότερες πτήσεις. Η μέση πληρότητα παρουσίασε σημαντική άνοδο και ανήλθε σε 81,2% από 76,8%, παρά την αυξημένη δραστηριότητα σε μία αδύναμη εποχικά περίοδο.
Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 16%, με τη βάση της Αθήνας να αποτελεί την κύρια πηγή ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση ύψους 18%. Στο δίκτυο εσωτερικού η κίνηση αυξήθηκε κατά 9%.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 350,5 εκατ. ευρώ την 31.03.2018.

«Ξεκινήσαμε το έτος καταγράφοντας θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά στις πληρότητες των πτήσεων και την αποτελεσματική διαχείριση της χωρητικότητας. Οι υψηλότερες πληρότητες και η βελτιωμένη αξιοποίηση του στόλου οδήγησαν σε βελτίωση του αποτελέσματος σε μια εποχικά αδύναμη περίοδο του πρώτου τριμήνου. Οι ενδείξεις σε ό,τι αφορά στη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά τη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές. Η πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου αναμένεται να επηρεάσει τα κόστη μας, παρά τις πολιτικές αντιστάθμισης κινδύνου που υιοθετούμε και που περιορίζουν σε έναν βαθμό την άμεση επίπτωση» τονίζει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης