Στην έκδοση 5ετούς καλυμμένου ομολόγου, προκειμένου να διαφοροποιήσει τις πηγές της χρηματοδότησής της και να μειώσει τον ELA, θα προχωρήσει η Alpha Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η έκδοση θα είναι ύψους 500 εκατ. ευρώ και πενταετούς διάρκειας, και θα στοχεύσει σε επιτόκιο χαμηλότερο του 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι έχουν προηγηθεί δύο ανάλογες εκδόσεις από την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank σε επιτόκιο κάτω του 3%, ωστόσο ήταν για διάρκεια χρηματοδότησης 3 ετών και όχι 5ετίας, όπως της Alpha Bank. Το γεγονός αυτό προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην επίτευξη απόδοσης κάτω του 3%, όπως διαφαίνεται ότι θα επιτύχει η Τράπεζα με βάση το ενδιαφέρον που διαγιγνώσκουν οι διεθνείς τράπεζες που θα τρέξουν την έκδοση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το syndication των τραπεζών απαρτίζουν οι JP Morgan, Citi, Barclays, Commerzbank και Natwest. Εν όψει της έκδοσης του ομολόγου, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθεί road show σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Μιλάνο.

Η έκδοση του 5ετούς covered bond από την Alpha Bank θα χρησιμοποιηθεί για την αντίστοιχη μείωση του δανεισμού από τον ELA, για τη διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης της τράπεζας, για το «χτίσιμο» του ισολογισμού της στα πρότυπα των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά και για τη δημιουργία μίας επενδυτικής βάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης