Για το 2019 μετατίθενται οι αποφάσεις για την Εθνική Ασφαλιστική καθώς η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη λήξη των συζητήσεων με την Gongbao Group για την πώληση της θυγατρικής της. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα τώρα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών και θα ενημερώσει τους επενδυτές αντιστοίχως.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως σχετικά με τη διαδικασία αποεπένδυσης της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων “η ΕΘΝΙΚΗ”, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (“ΕΤΕ”) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μετά από την εξέταση και αξιολόγηση των διαφόρων πτυχών της δεσμευτικής προσφοράς της Gongbao Group για την Εθνική Ασφαλιστική, συμπεριλαμβανομένης και της βεβαιότητας επιτυχούς ολοκλήρωσης της συναλλαγής, αποφάσισε να μην προβεί σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΤΕ δεσμεύεται στη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών αναφορικά με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα ενημερώσει τους επενδυτές αντιστοίχως σε εύθετο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η διαπραγμάτευση φέρεται ότι έλαβε τέλος διότι η Εθνική Τράπεζα δεν είχε τις εγγυήσεις που ζητούσε για την προέλευση των κεφαλαίων της Gongbao.

Παράλληλα δε το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα θα διακρατούσε ένα ποσοστό 25% της Εθνικής Ασφαλιστικής, δημιουργούσε ευλόγως προσδοκίες στην τράπεζα για τη μεγιστοποίηση του οφέλους από τη συμφωνία με τον αγοραστή της Ασφαλιστικής στο σκέλος του bancassurance. Όπως φαίνεται, η Εθνική Τράπεζα δεν εξασφάλιζε τον στόχο αυτόν δεδομένου ότι η Gongbao δεν είναι ασφαλιστικός όμιλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Τράπεζα έχει ζητήσει από την DGCom παράταση για να βρεθεί λύση στο θέμα της θυγατρικής ασφαλιστικής, το οποίο είχε ουσιαστικά χρονικό περιθώριο βάσει του restructuring plan να λυθεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής, με την IPO να παραμένει ως εναλλακτική, μαζί με την επανεκκίνηση του διαγωνισμού για την εύρεση αγοραστή. Ωστόσο, η δημόσια προσφορά μετοχών της ασφαλιστικής μέσω του χρηματιστηρίου είναι λύση που εξαρτάται από τις αγορές και δεν διασφαλίζει εγγυημένο τίμημα στην Εθνική Τράπεζα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης