Σε επένδυση για την επέκταση της παραγωγικής της δυναμικής προχωρά η ΕλβάλΧαλκόρ στο πλαίσιο υλοποίησης του 5ετούς επενδυτικού της πλάνου ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Στη φάση αυτή η ελληνική εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με τη γερμανική SMS group GmbH για την προμήθεια ενός νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill) για την παραγωγική της μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επένδυση αυτή αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση υλοποίησης του πενταετούς της πλάνου για τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου και εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα των 150 εκατ. ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, που έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις 22 Δεκεμβρίου 2017 για τη χρηματοδότησή της.

Όπως τονίζει η διοίκηση της εταιρείας, πρόσθετες μελλοντικές επενδύσεις θα αυξήσουν ανάλογα και την τελική παραγωγή, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τη διείσδυση της ΕλβάλΧαλκόρ σε νέες αγορές και νέους πελάτες.

Η νέα γραμμή θερμού ελάστρου θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης