Τον τίτλο του Επιτίμου προέδρου απένειμε, στον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕΑ (2001-2006) Δρακούλη Φουντουκάκο, ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Απονέμοντας τον τίτλο του Επιτίμου στον κ. Φουντουκάκο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στην επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Φουντουκάκου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Δρακούλης Φουντουκάκος εξελέγη πρόεδρος του ΕΒΕΑ τον Δεκέμβριο του 2001 . Από την ανάληψη της προεδρίας του, το Ε.Β.Ε.Α. εισήλθε σε μια δημιουργική περίοδο και έγινε ένας ισχυρός και αναγνωρισμένος κοινωνικός εταίρος στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Όργανα. Με δικές του πρωτοβουλίες και προσπάθειες, το ΕΒΕΑ εντάχθηκε στη «Λέσχη των 6» σημαντικότερων Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων.

Κορωνίδα των θεσμικών παρεμβάσεων του Δρακούλη Φουντουκάκου, υπήρξε και η ψήφιση της τότε νέας Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, η οποία αποτυπώθηκε στο Νόμο 3419/2005 «Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και Εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας».

Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετώπισε ο Δρακούλης Φουντουκάκος, ήταν και η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Δημιούργησε μια νέα υποδομή στο Ε.Β.Ε.Α και σε συνεργασία με την «Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004″», συγκρότησε το Γραφείο Ενημέρωσης ΕΒΕΑ 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΕΒΕΑ συμμετείχε ενεργά και στη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων στα θέματα ισότητας των πολιτών και μαζί με την ΑΘΗΝΑ 2004 υλοποίησαν το Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ-Προσβάσιμη Επιλογή», όπου σκοπό είχε τη βελτίωση των υποδομών της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες στις επιχειρήσεις της Αθήνας.

Κατά την προεδρία του Δρακούλη Φουντουκάκου, δόθηκε άμεση προτεραιότητα στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με σκοπό τη δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού και φορολογικού περιβάλλοντος, καταρτίστηκαν ολοκληρωμένες προτάσεις για την προώθηση θεσμικών παρεμβάσεων και η κινητικότητα του Επιμελητηρίου υπήρξε αποδοτική.

Ο Δρακούλης Φουντουκάκος πιστεύοντας πάντοτε ότι η γνώση είναι η κινητήρια δύναμη που ωθεί την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη και σαν άνθρωπος της εκπαίδευσης, προώθησε μια σειρά δράσεων και ενεργειών για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή.

Είναι από τους πρωτοπόρους στην επιμελητηριακή κοινότητα που μετέδωσε το πνεύμα της προώθησης της επιχειρηματικότητας στη μαθητική και φοιτητική κοινότητα και την προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στις ανάγκες της οικονομίας, με μοναδικό γνώμονα τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής για την απασχόληση

Επιπλέον, ο Δρακούλης Φουντουκάκος, ανέδειξε το Κοινωνικό Πρόσωπο του ΕΒΕΑ, αναλαμβάνοντας δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και χρηματοδότησε πολλές κοινωνικές δράσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης