Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε ενημερώνει τους πελάτες της ότι, από τις 15/5/2018, ισχύει ο ν. 4537/2018, με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/2366/ΕΕ, σχετικά με την παροχή υπηρεσιών πληρωμών (PSD II).

Με την Οδηγία, η οποία αντικατέστησε την προηγούμενη 2007/64/ΕΚ, ενισχύεται η ασφάλεια και η ταχύτητα των πληρωμών και προστατεύονται πληρέστερα τα δικαιώματα του καταναλωτή, αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Eurobank, για την προσαρμογή της στο νέο νομοθετικό περιβάλλον, αλλά και για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών της, τροποποίησε τους όρους παροχής υπηρεσιών πληρωμών, όπως αυτοί περιέχονται στην υφιστάμενη σύμβαση-πλαίσιο.

Όπως επισημαίνει, οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:
• Επέκταση των περισσότερων όρων και σε συναλλαγές σε άλλα νομίσματα και σε διασυνοριακές συναλλαγές.

• Απλοποίηση του δικαιώματος επιστροφής χρημάτων στις άμεσες χρεώσεις για καταναλωτές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Άμεση αποκατάσταση ποσών όταν υπάρχει ευθύνη της Τράπεζας, με επιφύλαξη του δικαιώματος της Τράπεζας για διερεύνηση του θέματος εκ των υστέρων προς ανάκτηση των χρημάτων.

• Δυνατότητα πρόσβασης του πελάτη στο λογαριασμό του μέσω τρίτων παρόχων υπό προϋποθέσεις.

• Αυξημένα μέτρα ασφάλειας και ταυτοποίησης.

• Προστασία πολύ μικρών επιχειρήσεων όμοια με του καταναλωτή.

• Μείωση ορίου ευθύνης, υπό προϋποθέσεις, για την απώλεια μέσου πληρωμών, εάν πρόκειται για καταναλωτή ή πολύ μικρή επιχείρηση.

Οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν να διαβάσουν και να εκτυπώσουν ή να αποθηκεύσουν τη νέα σύμβαση στο https://www.eurobank.gr/el/psd-sumvasis-upiresion-pliromon ή να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα για να λάβουν αντίγραφό της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης