Ποια η σχέση των βιοεπιστημών με την σύγχρονη τεχνολογία; Ποια είναι τα οφέλη του συνδυασμού τους για την έρευνα;

O τομέας της έρευνας ενισχύεται σημαντικά από την τεχνολογία με αποτέλεσμα αυτή να αποκτά νέες ταχύτητες και να μη χρειάζεται μεγάλο διάστημα για την παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα εξασφαλίζει την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος της καινοτομίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιας μεγιστοποίησης αποτελούν δύο πρωτοπόρα διεθνή προγράμματα τεχνολογίας και καινοτομίας της Bayer που απευθύνονται και σε Έλληνες επιστήμονες/τεχνολόγους, επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Μέσα από διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας, o γερμανικός κολοσσός με περισσότερα από 150 χρόνια ιστορίας, επιζητά την εξειδίκευση στην τεχνολογία, ώστε να ενισχύσει και να εξελίξει την παραγωγική διαδικασία, αλλά και να εξασφαλίσει την ορθή χρήση των προϊόντων της, παρέχοντας έτσι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που έρχονται από το μέλλον.

Η Bayer έχει ισχυρό ιστορικό και εμπειρία σε συνεργασίες που προάγουν την καινοτομία. Για παράδειγμα, μαζί με τη Bosch ανέπτυξε νέες ψηφιακές λύσεις «Smart Spraying». Η συνεργασία με εταιρίες τεχνολογίες, αποτελεί το μεγάλο βήμα, ώστε να γίνουν οι καλλιέργειες «ψηφιακές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμη παράδειγμα, ο διαγωνισμός ρομποτικής Grants4Tech, στοχεύει να ενισχύσει τον δεσμό μεταξύ της βιομηχανίας της βιοεπιστήμης και της ακαδημαϊκής έρευνας στον τομέα της ρομποτικής και τους υποστηρικτές της. Στόχος της Bayer είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης νέας κατηγορίας εφαρμογών βασισμένη στη σύγχρονη ρομποτική.

Παράλληλα, το Grants4Apps αποτελεί μια ανοιχτή πρωτοβουλία καινοτομίας, που ξεκίνησε το 2013 ως πρόγραμμα crowdsourcing. Το πρόγραμμα αυτό́ παρέχει οικονομική στήριξη σε προγραμματιστές και νεοσύστατες επιχειρήσεις για έργα σχετικά́ με λογισμικό, hardware και τεχνολογία, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας και των θεραπευτικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, στα πλαίσια του Grants4Apps Αccelarator η Bayer προσφέρει χώρο ιδιωτικών γραφείων για 5 νεοφυείς επιχειρήσεις ενεργές στη ψηφιακή υγεία, στα κεντρικά γραφεία του Τομέα Φαρμάκων στο Βερολίνο. Κάθε επιλεγμένη νεοφυής επιχείρηση λαμβάνει έως και 50.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση και μπορεί να παραμείνει στους χώρους του accelarator για περίπου 100 ημέρες.

Βλέπουμε λοιπόν πως η Bayer, για να μπορεί να συνεχίσει να καινοτομεί, επιδιώκει συνεργασίες και στην Ελλάδα με αυτές τις εταιρίες που κατέχουν την καινοτομία στην τεχνολογία. Έτσι, διευρύνει τη προσέγγιση της στην ανοικτή καινοτομία με μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως το Grants4Apps και το Grants4Tech. Με αυτό το πρωτοπόρο πρόγραμμα η Bayer βάζει την τεχνολογία και καινοτομία στην υπηρεσία της βιοεπιστήμης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης