Ο αγγλο-ολλανδικός κολοσσός καταναλωτικών αγαθών ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε για έδρα του το Ρότερνταμ αντί για Λονδίνο. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του αποφάσισε να γίνει ενιαία νομική οντότητα στην Ολλανδία, σε μία προσπάθεια να καταστεί πιο ευέλικτος.

Η δομή με τη διπλή έδρα υφίστατο από το 1930, όταν η ολλανδική εταιρεία τροφίμων Uni συγχωνεύθηκε με τη βρετανική παρασκευάστρια σαπουνιών Lever Brothers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η εταιρεία υποστήριξε ότι η απόφασή της «δεν έχει να κάνει με το Brexit, η κίνησή της θεωρείται εν πολλοίς πλήγμα για τη βρετανική κυβέρνηση, σε μία κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεών της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα η Unilever προωθεί αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της σε τρεις τομείς: α) ομορφιά και προσωπική φροντίδα, β) φροντίδα σπιτιού, γ)τρόφιμα και αναψυκτικά.

Οι δύο πρώτοι θα έχουν τα κεντρικά γραφεία τους στο Λονδίνο, ενώ ο τρίτος θα μείνει στην έδρα της εταιρείας, στο Ρότερνταμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι η Unilever αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία, βάσει κεφαλαιοποίησης, στον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
Ωστόσο μετά την απόφασή της για μεταφορά της νομικής έδρας, ενδεχομένως να μην πληροί τις προϋποθέσεις για παραμονή στο δείκτη.

ΠΗΓΕΣ: BBC, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης