Αρωγός της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση των καταγγελιών περί παραβίασης τραπεζικών θυρίδων σε κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη, στέκεται η Εθνική Τράπεζα.

Ωστόσο, οι καταγγελίες αυτές φαίνεται πως είναι η μία όψη του νομίσματος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αυτή βρίσκεται στα Δικαστήρια πάνω από 5 χρόνια και υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που δεν δικαίωσαν τους καταγγέλλοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, όσον αφορά στην προέκταση αυτών των καταγγελιών από τους ίδιους καταγγέλοντες, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών Αρχών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί και δεν έχει προκύψει κάτι μεμπτό για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας.

Πηγές από την Εθνική Τράπεζα δεν σχολιάζουν τις εξελίξεις λόγω της μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας και αποφεύγουν να αναφερθούν σε συγκεκριμένα στοιχεία λόγω της μεγάλης ευαισθησίας του θέματος. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι είναι χαρακτηριστικό ότι για τις ίδιες καταγγελίες από τα ίδια πρόσωπα, δεν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που να τα δικαιώνουν.

Επισημαίνουν, παράλληλα, ότι από τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα καμία θυρίδα δεν παραβιάστηκε και υπενθυμίζουν ότι το άνοιγμα των θυρίδων γίνεται με δύο κλειδιά, ένα εκ των οποίων κατέχει πάντα αποκλειστικά ο πελάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα διαθέτει σήμερα 60.000 θυρίδες, τις οποίες διαχειρίζεται από της ιδρύσεώς της. Ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή πάνω από ενάμισι και πλέον αιώνα, δεν έχει ανακύψει οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την ασφάλεια των θυρίδων, σε κάθε δε περίπτωση, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο, η ίδια η Τράπεζα ενδιαφέρεται για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση με τις καταγγελίες περί παραβίασης θυρίδων στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ίωνος Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη ήρθε (ξανά) στο “φως” προ ημερών όταν ιδιοκτήτες των θυρίδων κατήγγειλαν την παραβίασή τους και την υπεξαίρεση του περιεχομένου τους.

Έξι άτομα κατηγορούνται για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από εννέα θυρίδες 13 πελατών της Τράπεζας, σύμφωνα με την Αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης