«Στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σύρου-Μήλου είχε προγραμματιστεί χθες, 4 Ιουλίου, εργατική διαφορά, την οποία είχαν αιτηθεί εργαζόμενοι του Νεωρίου Σύρου.

Η προγραμματισμένη εργατική διαφορά κατέστη αδύνατο να διενεργηθεί, καθώς εκδηλώθηκαν ακραίες συμπεριφορές από εργαζόμενους που ανήκουν στο εργοστασιακό σωματείο του Νεωρίου, οι οποίοι δεν είχαν κανένα λόγο να παρευρίσκονται στο χώρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η όποια λύση της “κρίσης” του Νεωρίου δεν μπορεί να νομιμοποιεί τραμπουκισμούς και ακραίες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η εργατική διαφορά αποτελεί θεσμό της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι οφείλουν να τον περιφρουρούν.

«Οι μόνοι που δεν επωφελούνται από τέτοιου χαρακτήρα συμπεριφορές είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι» διαπιστώνει το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι οι ενέργειες των επιθεωρητών εργασίας ήταν σε συντονισμό τόσο με τον γ.γ. του υπουργείου, όσο και με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), οι οποίοι, «για να αποφευχθούν τα χειρότερα, θεώρησαν ως προτιμητέα λύση την αναβολή της εργατικής διαφοράς, καθώς, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούσε να συνταχθεί οποιοδήποτε πρακτικό».

Το υπουργείο Εργασίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια και τους τραμπουκισμούς από εργαζόμενους σε εργαζόμενους και σε βάρος των επιθεωρητών εργασίας που υπέστησαν λεκτικές και σωματικές επιθέσεις.

Δηλώνει, επίσης, την αμέριστη συμπαράστασή του στα στελέχη τής Επιθεώρησης Εργασίας που προσπάθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Τέλος, καλεί τα μέρη να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά με εμπρηστικού τύπου ανακοινώσεις και καταγγελίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης