Σε ηλικία 55 ετών και μετά από μια αλάνθαστη καριέρα, όπως επισημαίνει η γαλλική «Figaro», η Διώνη Καμίτση Lebot, ανέλαβε για πρώτη φορά στα τραπεζικά χρονικά της γαλλικής τράπεζας «Societe Generale»,μια θέση που συνήθως τη δίνουν μόνο σε άνδρες. Πρόκειται για τη θέση του εκτελεστικού αναπληρωτή CEO της τράπεζας.

Στην προηγούμενη θέση της, η Diony Lebot ήταν επικεφαλής της «Διεύθυνσης Κινδύνων» της τράπεζας, μια καθόλου εύκολη δουλειά στους δύσκολους καιρούς που περνά το χρηματοπιστωτικό σύστημα και με τα προβλήματα που αντιμετώπισε η συγκεκριμένη τράπεζα τα προηγούμενα χρόνια. Η εφημερίδα «Figaro» την αποκαλεί «γαλλο- ελληνίδα με κοσμοπολίτικες ρίζες». Η τραπεζική καριέρα της είναι αξιοπρόσεκτη αφού πέρασε όλα τα στάδια διοίκησης της τράπεζας λειτουργώντας με άψογο τρόπο σε κάθε αξίωμα που της εμπιστεύθηκαν. Θεωρείται «παιδί» της «Societe Generale», αφού το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της ζωής το πέρασε σε αυτό το τραπεζικό ίδρυμα. 

Ποια είναι η Diony Lebot

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Diony Lebot, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου, από τον Μάιο του 2018 είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, υπεύθυνη για τις λειτουργίες ελέγχου (Risk, Finance and Compliance).Έχει αναπτύξει μια ισχυρή εμπειρία τα τελευταία 30 χρόνια σε διάφορες δραστηριότητες της Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στη Γαλλία και διεθνώς.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, προσχώρησε στη «Societe Generale» το 1986. Έχει υπηρετήσει σε αρκετές θέσεις, μεταξύ αυτών, ως Επικεφαλής της Χρηματοοικονομικής Περιουσίας του ομίλου, πριν από την είσοδό της το 2004 στο Τμήμα Εταιρικής Κάλυψης ως Επικεφαλής Εταιρικής Κάλυψης στην Ευρώπη για το τμήμα Εταιρειών & Ιδρυμάτων.

Διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Societe Generale America το 2007 και έγινε μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ομίλου. Το 2012, έγινε Αναπληρωτής Επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Banking και των Επενδυτικών Λύσεων της Δυτικής Ευρώπης. Τον Μάρτιο του 2015, διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής Κινδύνου πριν γίνει  Διευθυντής Κινδύνων του Ομίλου τον Ιούλιο του 2016. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα οικονομικά και στη φορολογία από το Πανεπιστήμιο Paris I.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ανώτατη διοίκηση της γαλλικής τράπεζας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης