Την πρώτη συμφωνία για την πώληση φυσικού αερίου που θα παραχθεί από τα υπεράκτια κοιτάσματα Karish και Tanin, τα οποία βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Ισραήλ, υπέγραψε η Energean Oil & Gas με τον όμιλο Dalia, που είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός παραγωγός ηλεκτρισμού στην αγορά του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, η Energean θα προμηθεύσει σε βάθος χρόνου συνολικά με 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την Dalia Power Energies και την αδελφή εταιρεία Or Power Energies, καλύπτοντας μέρος των αναγκών για τη λειτουργία του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Dalia, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός σταθμός στην περιοχή του Τζάφιτ (ΝΑ Ισραήλ), καθώς και για μελλοντικούς σταθμούς που θα κατασκευάσει η Or Power Energies.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Energean Oil & Gas απέκτησε τον Δεκέμβριο του 2016 τα κοιτάσματα Karish και Tanin, τα οποία διαθέτουν δυνητικά αποθέματα 2,4 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου, ενώ η επένδυση που απαιτείται σε βάθος χρόνου για την ανάπτυξή τους εκτιμάται σε 1,3 -1,5 δισ. δολάρια.

Η Energean βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με δυνητικούς πελάτες για την υπογραφή και νέων συμβολαίων, ενώ ετοιμάζεται να υποβάλει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των δύο κοιτασμάτων προς έγκριση από την ισραηλινή κυβέρνηση εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης