Τη συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» πέτυχε η εταιρεία προϊόντων ατμίσματος alter ego, η οποία συνίσταται στον σταθερό και ενδελεχή έλεγχο και πιστοποίηση των υγρών αναπλήρωσης που παράγει και εμπορεύεται η ελληνική εταιρία για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που διαθέτει στους Έλληνες καταναλωτές.

Εφαρμόζοντας το πρόγραμμα ελέγχου «Quality PLUS», η alter ego κάνει ένα βήμα παραπέρα σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της, υπερβαίνοντας τους -από καιρό καθιερωμένους – ελέγχους από τις χημικές σχολές Πανεπιστημιακών Τμημάτων, αλλά και όσα προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιστορικό ερευνητικό ίδρυμα, αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση της alter ego για συνεργασία, καθώς με αυτή δίνεται η δυνατότητα και στους επιστήμονες να αναπτύξουν τα πεδία των ερευνών τους σε έναν νέο και πολύ δημοφιλή στην κοινωνία τομέα – οι ατμιστές πλέον, αποτελούν, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το 5% του πληθυσμού.

O Δημήτρης Πετρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της alter ego, παρουσίασε στους δημοσιογράφους το εγχείρημα, τονίζοντας ότι «η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων αποτελούν σαφή προτεραιότητα για την alter ego. Με σεβασμό στον Έλληνα καταναλωτή, και με σταθερή επένδυση στη διασφάλιση ποιότητας, επιπροσθέτως του εναρμονισμού μας με την ευρωπαϊκή και ελληνική σχετική νομοθεσία, προχωρήσαμε σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, στον διαρκή έλεγχο όλων των υγρών αναπλήρωσης alter ego».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι ελέγχονται όλες οι παρτίδες και οι κωδικοί των προϊόντων, ελάχιστο διάστημα πριν αυτά μπουν σε γραμμή παραγωγής και διατεθούν για το κοινό, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται από την εταιρεία από το 2009 που δραστηριοποιείται στον χώρο, απάντησε με νόημα ότι «δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ή να κάνουμε και δεν το κάνουμε», καταλήγοντας ότι η εταιρεία «θα παραμείνει πάντα ανεξάρτητη, και δεν θα έχει ποτέ σχέσεις με την καπνοβιομηχανία. Για εμάς ο ιδανικός πελάτης είναι αυτός που έρχεται σε εμάς, κόβει εντελώς το κάπνισμα, και στη συνέχεια κόβει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο»…

Εκπροσωπώντας το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, η Διευθύντρια Ερευνών του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Αναλύσεων, Aναστασία Xισκιά,

 σημείωσε στην παρουσίαση της τόνισε ότι πρόκειται για μια «win-win» συνεργασία, αφού «το project μας φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή, καθώς θα επιτυγχάνονταν η διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος και παράλληλα θα στεκόμασταν στο πλευρό μιας ελληνικής εταιρίας, κάτι που είναι μέσα στους σκοπούς και τον σχεδιασμό του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

«Από αυτή τη συνεργασία», συνέχισε η Αναστασία Χισκιά παρουσιάζοντας παράλληλα τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τους ελέγχους, ωφελείται η εταιρία που αξιοποιεί την τεχνογνωσία και την υποδομή ενός ερευνητικού κέντρου για τον έλεγχο του προϊόντος της, ωφελείται ο Δημόκριτος που διευρύνει τις δραστηριότητές του στον συγκεκριμένο χώρο, και πάνω από όλα, ωφελείται ο καταναλωτής που αγοράζει ένα προϊόν που είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές που αναγράφει, αλλά και που δεν περιέχει ουσίες που απαγορεύονται».

Οι καταναλωτές ελέγχουν οι ίδιοι την πιστοποίηση του προϊόντος τους μέσω πρωτοποριακής εφαρμογής

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος παρουσιάζει το πώς ο κάθε καταναλωτής θα μπορεί να ελέγχει την πιστοποίηση του κάθε ξεχωριστού υγρού αναπλήρωσης, απλά αναγράφοντας τον κωδικό του προϊόντος στην ειδική εφαρμογή

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, με στόχο την καλύτερη και πιο ακριβή ενημέρωση των καταναλωτών, δημιουργήθηκε η ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα http://www.alterego.gr/eliquid-trace, όπου ο καταναλωτής εισάγοντας τον αριθμό παρτίδας που αναγράφεται σε κάθε υγρό αναπλήρωσης, βλέπει αυτόματα τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ελέγχου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Παράδειγμα των πληροφοριών που παρέχονται, όταν ο καταναλωτής εισάγει στην πλατφόρμα τον κωδικό του προϊόντος του

Η παραγωγή και ο έλεγχος των υγρών αναπλήρωσης alter ego

Όλα τα υγρά alter ego παράγονται και συσκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στην Ελλάδα. Η μονάδα παραγωγής έχει πιστοποιητικά, Cleanroom Class D , ISO 8 at rest και ΙSO 9001. Επιλέγονται με αυστηρότητα οι καλύτερες πρώτες ύλες (Ευρωπαϊκές πρώτες ύλες φαρμακευτικής ποιότητας: Νικοτίνη USP/EP, PG USP/EP ,VG USP/EP).

Πλέον, ελέγχεται κάθε παρτίδα πρώτης ύλης και κάθε παρτίδα του τελικού προϊόντος από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, με σκοπό την επιβεβαίωση της σύστασής τους (κάθε παρτίδα ίδια με την προηγούμενη) και τον έλεγχο της απουσίας απαγορευμένων ουσιών (π.χ. Diacetyl /Διακετύλιο, Acetyl–Propionyl /Ακετυλο-Προπιονύλιο, Αcetoine κ.α).

Ενδεικτικά:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης