Όσοι ανέμεναν για διαφόρους λόγους επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών με βάση την πραγματική τρέχουσα αξία των ακινήτων θα πρέπει να το ξεχάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση παρουσίασε στην τρόικα τις αντικειμενικές δυσκολίες, διαβεβαίωσε και έπεισε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τον επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών έως το νέο έτος και οι δανειστές έδωσαν… παράταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ένα σημαντικό προαπαιτούμενο παίρνει αναβολή, ενώ άλλα δύο γίνονται επιτακτικά ορόσημα για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης, η οποία επιχειρείται να κλείσει σε τεχνικό επίπεδο την 4η Δεκεμβρίου και σε πολιτικό επίπεδο στις 22 Ιανουαρίου, για να ανοίξει -στη συνέχεια- το θέμα του χρέους.

Ουσιαστικά, τον δρόμο για την δ’ αξιολόγηση θα πάρουν οι αντικειμενικές αξίες υπό το βάρος των προβλημάτων στον επανυπολογισμό τους, αλλά και δεδομένου ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να αποφασιστεί μέσα στο καλοκαίρι.

Ωστόσο, στόχος είναι να μην υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να μην επηρεαστούν οι αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν για το τέλος του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης