Απέρριψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρεία Πήγασος η οποία εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» πριν τη μεταβίβασή στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αντιτάχθηκαν στη διαδικασία κάνοντας λόγο για «δόλια πτώχευση» υποστηρίζοντας παράλληλα πως στην εταιρεία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλόμενων και αποζημιώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης, εστιάζοντας στο γεγονός πως, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία, δηλαδή τα χρήματα που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία. Και μπορεί να μην ερευνήθηκαν οι καταγγελίες των εργαζομένων ωστόσο εκτιμάται από νομικούς ότι λόγω αυτής της εξέλιξης τυπικά η εταιρία παραμένει σε λειτουργία.

Έτσι, οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κλπ) και άλλους πιστωτές είναι «ζωντανές» και μπορούν να προβούν σε νέες δικαστικές κινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης