Μεγάλες εταιρίες του λιανεμπορίου, περιλαμβανομένων των Wal-Mart, Target, Best Buy και Macy’s, απευθύνουν άμεση έκκληση στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην επιβάλει μαζικούς δασμούς στα αγαθά που εισάγονται από την Κίνα, σε σημερινή επιστολή τους προς τον Λευκό Οίκο.

Η κυβέρνηση του Τραμπ λέγεται ότι ετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς στην κινεζική τεχνολογία της πληροφορίας, στις τηλεπικοινωνίες και τα καταναλωτικά προϊόντα, σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει το Πεκίνο να αλλάξει τις πρακτικές του αναφορικά με την πνευματική ιδιοκτησία και τις επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς άνω των 60 δισεκ. δολαρίων σε προϊόντα από ηλεκτρονικά έως ενδύματα, υποδήματα και παιχνίδια.

Οι εταιρίες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν “στις εργαζόμενες οικογένειες της Αμερικής” οι όποιες επανορθωτικές ενέργειες σύμφωνα με το Άρθρο 301 του αμερικανικού εμπορικού δικαίου.

«Η επιβολή πρόσθετων δασμών ευρείας βάσης σύμφωνα με το Άρθρο 301 του εμπορικού νόμου θα επιδείνωνε την ανισότητα και θα τιμωρούσε τις αμερικανικές εργαζόμενες οικογένειες με υψηλότερες τιμές σε βασικά αγαθά για τα νοικοκυριά όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά είδη και οικιακά προϊόντα», αναφέρουν οι εταιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστολή είναι το τελευταίο παράδειγμα της διευρυνόμενης απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση Τραμπ και την επιχειρηματική κοινότητα σχετικά με την εμπορική πολιτική.

Η Σάντι Χιλ, πρόεδρος της ένωσης Retail Industry Leaders, που ήταν υπεύθυνη για την επιστολή, υποστήριξε ότι οι δασμοί θα εξαλείψουν το όποιο όφελος έδωσε στην οικονομία το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Δεν πρόκειται για αμερικανικές βιομηχανίες που κινδυνολογούν», ανέφερε η Χιλ σε ανακοίνωση.

Η επιστολή υπογράφηκε από 24 εταιρίες στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης οι: Abercrombie & Fitch Co, American Eagle Outfitters, Big Lots, Chico’s FAS, Inc, Columbia Sportswear, Costco, Dollar Tree, Gap Inc, Haverty’s Furniture Co, JCPenney, Jo-Ann Stores LLC, Kohl’s Department Stores, Inc, Ikea North America Services, LLC, Levi Strauss and Co, Qurate Retail Group, Sears Holding, The Michaels Companies, VF Corp και Wolverine Worldwide.

Οι εταιρίες ζητούν από την κυβέρνηση να συνεργαστεί μαζί τους προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

«Καθώς συνεχίζετε να διερευνάτε τις επιζήμιες πρακτικές στην τεχνολογία και την πνευματική ιδιοκτησία, ζητάμε κάθε θεραπεία να λαμβάνει προσεκτικά υπόψη τις επιπτώσεις στις τιμές καταναλωτή», αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης