«Την αμέσως επόμενη περίοδο θα κάνουμε ευνοϊκές παρεμβάσεις στην φορολογία και τον κατώτατο μισθό» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση ακόμα και για το αφορολόγητο, που έχει ψηφιστεί, με βάση τα νέα δεδομένα της οικονομίας και της συνολικής πορείας της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν ξεκινούσε η α’ αξιολόγηση κανείς δεν περίμενε πως θα καταφέρναμε να υπερβούμε τα εμπόδια και να φτάσουμε ως εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε «όμως τα καταφέραμε και έχει πλέον ανατραπεί υπέρ μας το κλίμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και να διαπραγματευόμαστε».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις στη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση της Ν.Δ., ο κ. Ρήγας αφού ανέφερε ότι σέβεται τις ενστάσεις μερίδας του κόσμου, τόνισε ότι η ακραία και βίαιη έκφρασή τους, δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή.

Όπως είπε, «το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει για τη ΝΔ είναι πως δείχνει ανοχή σε ακροδεξιές ρητορικές και πρακτικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι με τη συμφωνία η χώρα μας πήρε πίσω πράγματα που είχαν χαθεί τα τελευταία 25 χρόνια, επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις που τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, «κατοχυρώσαμε σύνθετη ονομασία, erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση. Παραπλανούν τον κόσμο όσοι διαμαρτύρονται για την ιθαγένεια και τη μακεδονική γλώσσα, καθώς αφ’ ενός η ιθαγένεια διαχωρίζεται σαφώς από την εθνικότητα και αφ’ ετέρου η γλώσσα είχε κατοχυρωθεί εδώ και χρόνια και έχει αναγνωριστεί και από την ίδια τη χώρα μας το 1977».

Αναφορικά με το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, τόνισε ότι «από την αρχή της διακυβέρνησής μας είχαμε ως στόχο την υλοποίηση των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κράτους δικαίου και δημοκρατίας στον 21ο αιώνα», συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή οι συνθήκες για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας έχουν ωριμάσει και η Εκκλησία είναι ανοιχτή σε διάλογο.

«Με συνεργασία και συνεννόηση θα καθοριστούν τα ακριβή πλαίσια και θα υλοποιηθεί η απαραίτητη αυτή θεσμική αλλαγή, με τον πιο ομαλό τρόπο», κατέληξε ο κ. Ρήγας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης