Καθησυχαστική εμφανίστηκε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για τους πλειστηριασμούς πρώτης και μοναδικής κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο.
Όπως είπε «δυστυχώς το Δημόσιο δεν έχει συμφέρον να κάνει πλειστηριασμούς λόγω της σειράς κατάταξης, αλλά δεσμεύει το ακίνητο για να μην παραγραφεί η οφειλή».

Η υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης για να γίνουν 130.000 πλειστηριασμοί τα επόμενα τέσσερα χρόνια, επιχειρώντας να διαψεύσει σχετικά δημοσιεύματα.
Όπως είπε η συμφωνία της γ’ αξιολόγησης έκλεισε χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών (σ.σ. από τράπεζες, δημόσιο κτλ), ενώ ανέφερε ότι οι όποιες δεσμεύσεις θα αφορούν την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση, χωρίς να ξεκαθαρίσει σε τι δεσμεύσεις αναφέρεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους 130.000 πλειστηριασμούς παραδέχτηκε ότι «μόνο στην Έκθεση Συμμόρφωσης των θεσμών αναφέρονται αριθμοί». Και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν αποτελεί συμφωνία αλλά κείμενο πληροφόρησης για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης».
Όπως είπε ι το 2011 έγιναν “μόλις” 11 πλειστηριασμοί και άλλοι 9 το 2017 «για υψηλά ποσά κι όχι για την πρώτη και μοναδική αδικία».

Σε ότι αφορά κριτική που διατύπωσαν νωρίτερα στην Ολομέλεια -όπου συνεχίζεται από το πρωί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Οικονομικών – βουλευτές της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ για το χρέος η κ. Παπανάτσιου τους συνέστησε «να μην βιάζονται όσο είναι σε εξέλιξη οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με την κ. Λαγκάρντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης