Μείωση κατά 320 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Νοέμβριο του 2017 συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που καταγράφουν πρόοδο στον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, τον Νοέμβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης περιορίστηκαν στο ποσό των 3,14 δισ. ευρώ έναντι 3,46 δισ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή του 2017 έως και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους διατέθηκε από τον προϋπολογισμό για την μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης το ποσό των 724,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές προς τους ιδιώτες ανήλθαν σε 792,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2017 επιταχύνθηκαν και οι επιστροφές φόρων, με αποτέλεσμα οι εκκρεμείς επιστροφές να ανέλθουν στο ποσό των 776,2 εκατ. ευρώ έναντι 832 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Από την αρχή του 2017 ως και το Νοέμβριο διατέθηκαν για το σκοπό αυτόν χρηματοδοτήσεις ύψους 166,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές ανήλθαν σε 186,8 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Νοέμβριο ου 2017 για την πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης διατέθηκε από τον προϋπολογισμό το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές ανήλθαν στο ποσό των 87,9 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων του προϋπολογισμού για την πληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης ανήλθε από την αρχή του έτους έως το Νοέμβριο στα 545 εκατ. ευρώ ενώ οι πληρωμές διαμορφώθηκαν στα 455,5 εκατ. ευρώ όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης