Σε αξιόλογα κέρδη παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τις δεσμεύσεις του προέδρου της Κίνας για άνοιγμα των αγορών της χώρας του να ενισχύουν το επενδυτικό αίσθημα.

Τα futures του Dow Jones κερδίζουν σχεδόν 300 μονάδες, του S&P 29 μονάδες και του Nasdaq 90 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του Κινέζου προέδρου εκτιμάται πως μπορεί να συμβάλουν στο να μετριαστούν οι φόβοι για έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, προοπτική που έχει ήδη επιφέρει πλήγμα στις αγορές μετοχών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας ενώπιον υψηλόβαθμων Κινέζων και ξένων αξιωματούχων στο Φόρουμ Μποάο της Ασίας, ο Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε στις διεθνείς εταιρείες μεγαλύτερη πρόσβαση στους τομείς μεταποίησης και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της χώρας, στο πλαίσιο της δέσμευσης του Πεκίνου για περαιτέρω οικονομική απελευθέρωση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το Πεκίνο θα προχωρήσει σε μείωση των δασμών στις εισαγωγές οχημάτων, ενώ θα μειωθούν και οι δασμοί που επιβάλλονται σε μερικά άλλα προϊόντα. Όπως είπε, οι μειώσεις αυτές θα γίνουν μέσα στο 2018 δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκλεισαν με κέρδη, αλλά αρκετά χαμηλότερα από αυτά που κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά.

Η ηπιότερη ρητορική που ακολούθησε η κυβέρνηση Τραμπ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναφορικά με την εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα, βοήθησε τη Wall Street να ανακάμψει εν μέρει από το ισχυρό sell-off της Παρασκευής.

Ωστόσο, το επενδυτικό κλίμα αντιστράφηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αφότου έγινε γνωστό πως το FBI έκανε έφοδο στο γραφείο του προσωπικού δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σήμερα, στα ραντάρ των επενδυτών θα παραμείνουν οι μετοχές των εταιρειών social media και του τεχνολογικού κλάδου, καθώς σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη ο Ζούκερμπεργκ θα καταθέσει ενώπιον τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών προκειμένου να εξηγήσει πώς τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έφτασαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 0,3% το Μάρτιο σε προσαρμοσμένη βάση, σε σχέση με τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Όταν αφαιρεθούν οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας (δομικός ΡΡΙ), οι τιμές σημείωσαν άνοδο 0,3% επίσης, ενώ όταν αφαιρεθούν και οι εμπορικές υπηρεσίες, παρουσιάζουν άνοδο 0,4%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των τιμών κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, 0,2% για τις δομικές τιμές και 0,2% επίσης άνοδο για τις τιμές που αφαιρούν επίσης και τις εμπορικές υπηρεσίες.

Σε σχέση με το περασμένο έτος, οι συνολικές τιμές αυξήθηκαν 3% το Μάρτιο, ενώ οι δομικές τιμές αυξήθηκαν 2,7% και αφαιρώντας και τις εμπορικές υπηρεσίες, οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση 2,9%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης