Από την Παρασκευή οι διεθνείς αγορές κινούνται σε ρυθμούς sell off υπό τον φόβο επιθετικής σύσφιγξης της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής, με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις τίτλων σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η AMP Capital Investors, ωστόσο, καλεί τους επενδυτές να μην εγκαταλείψουν τις μετοχές λέγοντας πως όσοι μείνουν «πιστοί» θα αποζημιωθούν, παρόλο που παραδέχεται πως βραχυπρόθεσμα η κάθοδος συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πτώση στις αγορές πιθανότατα θα συνεχιστεί, καθώς οι επενδυτές προσαρμόζονται στην προοπτική ταχύτερης της αρχικά αναμενόμενης σύσφιγξης από τη Fed» σχολίασε ο Shane Oliver, στρατηγικός αναλυτής της AMP Capital, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 151 δις δολαρίων. «Το sell off αποτελεί περισσότερο μια καθυστερημένη διόρθωση, με απώλειες περίπου στο 10%, παρά μια ισχυρή bear market».

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι χρηματιστηριακές αποδόσεις θα παραμείνουν θετικές το 2018, παρά τα αυξημένα επίπεδα μεταβλητότητας. Σημειώνεται ότι παρότι ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης MSCI All-Country World Index έχει υποχωρήσει κατά 3,6% από το ιστορικό υψηλό της 26ης Ιανουαρίου,  εξακολουθεί να μετρά κέρδη 3% από την αρχή του έτους.

«Η αύξηση των εταιρικών κερδών και των καταναλωτικών δαπανών που τροφοδοτούνται από τις αυξήσεις των μισθών θα διασφαλίσει ότι η οικονομική ανάπτυξη παραμένει σε τροχιά, για όσο καιρό ο πληθωρισμός δεν προκαλεί επιτάχυνση της νομισματικής σύσφιγξης της Fed» υποστηρίζει ο αναλυτής της AMP Capital.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος εδράζει την πεποίθησή του ότι μια bear market θα αποφευχθεί κυρίως επειδή η αύξηση των ομολογιακών αποδόσεων δεν είναι τόσο «απότομη και το ενδεχόμενο μιας ύφεσης στις ΗΠΑ δεν είναι άμεσο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης