Σε ανοδικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, οι οποίοι αναμένεται να καταγράψουν ισχυρά κέρδη σε εβδομαδιαία βάση.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones ενισχύονται 38 μονάδες, του S&P 4,25 και του Nasdaq σχεδόν 25.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επενδυτικό αίσθημα έχει επηρεαστεί θετικά από τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του παγκόσμιου εμπορίου, αφότου η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε τους Κινέζους αξιωματούχους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας. Αυτή η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μήνα.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν την εξέλιξη του τυφώνα Φλόρενς, ο οποίος ήδη έχει προκαλέσει σφοδρές καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησαν τον Αύγουστο οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,6% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση των τιμών σε διάστημα άνω των δύο ετών.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 0,3%.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι Αμερικανοί καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες τους τον Αύγουστο, ύστερα από τις ισχυρές πωλήσεις λιανικής του Ιουλίου.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ τον Αύγουστο αυξήθηκαν 0,1% σε σχέση με τις εκτιμήσεις για αύξηση 0,4%, και διαμορφώθηκαν στα 509 δισ. δολάρια. Σε σχέση με το περασμένο έτος, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6,6%.

Ωστόσο, τα αναθεωρημένα στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,7% τον Ιούλιο από την αρχική μέτρηση του 0,5%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης