Ανοδικά κινούνταν στη σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες χάρη στις εξορυκτικές και πετρελαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα στοιχεία για το ΑΕΠ της ευρωζώνης που ανακοινώνονται σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο κατά 0,7%, στην τρίτη ημέρα κερδών ύστερα από τη βουτιά της περασμένης εβδομάδας. Οι μετοχές και τα blue chips της ευρωζώνης σημείωσαν νωρίτερα άλμα 0,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές πρώτων υλών σημείωσαν νωρίτερα κέρδη 1,8% αφού η τιμή του ψευδάργυρου ανήλθε σε υψηλό δεκαετίας, χάρη στις δαπάνες στον κινεζικό κατασκευαστικό κλάδο.

Οι μετοχές των Anglo American, Rio Tinto, Glencore και BHP Billiton σημείωσαν άνοδο μεταξύ 2,2% και 2,3%. Ανοδικά κινούνταν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών χάρη στην άνοδο των τιμών του αργού.
Η Fiat Chrysler και η Exor, το επενδυτικό ταμείο στον οποίο ανήκει η αυτοκινητοβιομηχανία, σημείωσαν νωρίτερα άλμα κατά 4,2% και 2,6% αντίστοιχα, επεκτείνοντας τα χθεσινά κέρδη ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο μια κινεζική εταιρία ίσως ενδιαφέρεται για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης