Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανίας οδήγησαν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα των αγορών, ύστερα από τα κέρδη των ασιατικών χρηματιστηρίων χάρη στις ελπίδες για νέες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Στις 10.25 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% και οδεύει προς τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη του εδώ και επτά εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικά κέρδη κατέγραφαν οι μετοχές τεχνολογίας, σημειώνοντας άνοδο 0,7%, αφού η Apple ενισχύθηκε περαιτέρω στη Wall Street ύστερα από το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών, τροφοδοτώντας την ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου. Οι εταιρείες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων ams, Infineon και Siltronic ενισχύονταν νωρίτερα μεταξύ 2,4% και 6,3%

Άνοδο 0,6% σημείωσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η Κίνα και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών προκειμένου να αποκλιμακώσουν τη διαμάχη που έχει προκαλέσει αναταραχή στις αγορές.
Συνάλλαγμα
Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,22% και διαμορφώνεται στα 1,1713 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 131,013 γιεν, στο 0,8921 με τη στερλίνα και στο 1,1301 με το ελβετικό φράγκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,08% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 111,827 γιεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου καταγράφει άνοδο 0,18% και διαμορφώνεται στα 1,3126 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης