Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό ο οποίος κινήθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το κλίμα που επικρατεί σήμερα στις διεθνείς αγορές είναι αρνητικό εξαιτίας της χτεσινής συνεδρίασης της Wall Street η οποία έκλεισε με απώλειες που ξεπέρασαν το 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες κατά 0,72%, ο S&P χάνει 0,50% και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,33%.

Μικρή άνοδο σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υπό έλεγχο καθώς η Federal Reserve συνεχίζει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, μετά από μηνιαία άνοδο 0,2% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δομικός δείκτης ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια επίσης αυξήθηκε 0,1%. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,2% και των δύο δεικτών τον Σεπτέμβριο.

Κοντά στα ιστορικά χαμηλά παρέμεινε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα παρά την αύξηση των αιτήσεων, συμβαδίζοντας με μια σφιχτή αγορά εργασίας.

Οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν 7.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 214.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωνόταν στις 208.000.

Υπενθυμίζεται πως χτες η Wall Street έκλεισε στο κόκκινο με τον Dow Jones να χάνει 3,2% κλείνοντας στις 25.598,74 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 94,66 κατά 3,3% συμπληρώνοντας πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις που αποτελεί το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το Νοέμβριο του 2016.

Ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 4,1% που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση του 2018.

Οι κλυδωνισμοί στη Wall Street ακολούθησαν το εντυπωσιακό ράλι στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να σκαρφαλώνει την Τρίτη σε υψηλό άνω των επτά ετών πάνω από το 3,26%. Η απόδοση του 10ετούς χάνει σήμερα 5 μ.β. στο 3,17%.

Το ράλι των αποδόσεων αυξάνει το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα των κρατικών ομολόγων.

Με φόντο την άνοδο των επιτοκίων οι επενδυτές έστρεψαν σήμερα την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν συγκρατημένες, καθώς η Federal Reserve συνεχίζει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης