Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά το εντυπωσιακό ανοδικό σερί του Dow Jones που έφτασε τις οκτώ συνεδριάσεις χθες και ενώ η απόδοση στο 10ετές ξεπέρασε και πάλι το ψυχολογικό επίπεδο του 3%.

Οι επενδυτές εστιάζουν στα τελευταία οικονομικά στοιχεία, με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Απρίλιο σε μια νέα ένδειξη ότι η οικονομία ενισχύεται μετά το αδύναμο ξεκίνημα στο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State ενισχύθηκε τον Μάιο, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή εικόνα της αμερικανικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

Αν και δεν υπάρχουν σημάδια υπερθέρμανσης, οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Federal Reserve ενδεχομένως να προσπαθήσει να επιβραδύνει την οικονομία αυξάνοντας πιο επιθετικά τα επιτόκια της.

Το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνουν και οι δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου Ross ότι οι διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν μεγάλες παρά τις προσπάθειες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη να γεφυρώσουν το χάσμα που τους χωρίζει στο εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο δείκτης Dow Jones χάνει 176,21 μονάδες (-0,71%) στις 24.728,25 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί 71,12 μονάδες (-0,95%) στις 7.341,92 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 19,50μονάδες (-0,75%) στις 2.709,28 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόνο δύο κινούνται με θετικό θετικό πρόσημο και 28 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walt Disney στα 102,64 δολ. με άνοδο 0,17 δολ. ή σε ποσοστό 0,20% και ακολουθεί η Walmart με κέρδη 0,19% στα 84,58 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Intel (-1,64%), η Microsoft (-1,55%) και η Home Depot (-1,51%).

Οι μεγάλες απώλειες της Home Depot Inc. ακολουθούν την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, με τα έσοδα να χάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βουτιά 11% σημειώνει εξάλλου ο τίτλος της Agilent Technologies Inc.μετά τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας ιατρικών εργαλείων και εξοπλισμού.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,3% τον Απρίλιο. Παράλληλα, τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά σε αύξηση 0,8% αντί για 0,6% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Την ίδια στιγμή, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State ενισχύθηκε το Μάιο στο 20,1 από 15,8 τον Απρίλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης