Σε αναβάθμιση των ιταλικών μετοχών σε “ουδέτερη” σύσταση, σε υποβάθμιση των ελβετικών μετοχών σε underweight και σε διατήρηση της αρνητικής της σύστασης για τις αγορές της Γαλλίας και της Γερμανίας προχωρά η Deutsche Bank, σύμφωνα με την νέα έκθεση επενδυτικής στρατηγικής στην περιοχή της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνει, αναβαθμίζει την Ιταλία από underweight σε ουδέτερη στάση, μετά την υποαπόδοση της τάξης του 13% που έχει σημειώσει το ιταλικό χρηματιστήριο από τα πρόσφατα υψηλά του στις αρχές Μαΐου, εκτιμώντας ότι θα σημειώσει ανάκαμψη της τάξης του 10% μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προσθέτει, οι ιταλικές μετοχές αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτίωση της τάσης στους δείκτες PMI της ευρωζώνης και τη σημαντική ανάκαμψη που αναμένεται να σημειωθεί στον ιταλικό ΡΜΙ ειδικότερα, ο οποίος έχει μειωθεί το τελευταίο εξάμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2015.

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, η Deutsche Bank παραμένει underweight καθώς σε όρους PMI η χώρα δεν έχει ακόμη αντιδράσει στην απότομη μείωση του momentum της ανάπτυξης στην ευρωζώνη και εκτιμά ότι ο γαλλικός δείκτης CAC 40 θα υποαποδόσει κατά 5% σε σχέση με τον πανευρωπαϊκό δείκτη στο βραχυπρόθεσμο διάστημα. Όπως τονίζει, η Γαλλία παραμένει μακράν η πιο ακριβή αγορά σύμφωνα με τις αξιολογήσεις της Deutsche Bank.

Η underweight στάση διατηρείται και για τη Γερμανία η οποία υποαποδίδει συνεχώς από τις αρχές του έτους, με τον DAX να έχει υποχωρήσει 6% από τα πρόσφατα υψηλά του τον Νοέμβριο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η Γερμανία τείνει να επωφελείται από την άνοδο των δεικτών PMI στην ευρωζώνη, ωστόσο η Deutsche Bank εκτιμά πως η άνοδος της τάξης της μίας μονάδας που αναμένει για τους PMIs δεν είναι αρκετά μεγάλη έτσι ώστε να οδηγήσει σε σημαντική υπεραπόδοση. Σύμφωνα με την τράπεζα, ο DAX θα υποαποδόσει κατά 3% έως τα τέλη του Νοεμβρίου και μειώνει τον στόχο για τον δείκτη στα τέλη του 2018 στις 13.000 μονάδες από 14.000 πριν.

Η Ισπανία έχει επίσης υποαποδόσει σημαντικά αυτό το έτος έχοντας σημειώσει απώλειες της τάξης του 14% από τα υψηλά του Μαΐου του 2017. Έτσι, η D.B παραμένει underweight, σημειώνοντας πως το momentum του ισπανικoύ PMI υποδηλώνει 7% περαιτέρω υποαπόδοση για τον δείκτη IBEX 35 έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης