Ήπιες διακυμάνσεις κατέγραφαν σήμερα οι παγκόσμιες μετοχές εν μέσω ανησυχιών για το τεταμένο κλίμα σε ό,τι αφορά στο εμπόριο, με το αμερικανικό δολάριο να διατηρεί τα πρόσφατα κέρδη του, αφού η Federal Reserve επαναβεβαίωσε την προοπτική για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί την πορεία των μετοχών σε 47 χώρες, ήταν νωρίτερα αμετάβλητος σε ποσοστιαίους όρους. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς η χθεσινή συνεδρίαση της Fed δεν επεφύλασσε εκπλήξεις αφού διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, η προσοχή στρέφεται και πάλι στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας καθώς και στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Στην Ασία, οι μετοχές σημείωσαν πτώση, καθώς εξασθένησαν οι ελπίδες για πραγματική πρόοδο στις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες, ύστερα από δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση του Τραμπ εξετάζει τη λήψη μέτρων προκειμένου να περιορίσει την ικανότητα κάποιων κινεζικών εταιρειών να πουλούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στις ΗΠΑ. Νωρίτερα σήμερα έφθασε στο Πεκίνο μια υψηλόβαθμη αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν για συνομιλίες σήμερα και αύριο για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI’s των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ οι μετοχές στη Νότια Κορέα σημείωσαν πτώση 0,7%.

Το ευρώ κινείτο νωρίτερα στο 1,1972 δολάριο, έχοντας χθες υποχωρήσει σε χαμηλό 15 εβδομάδων στο 1,1936 δολάριο. Το δολάριο ανήλθε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε υψηλό τριμήνου στα 110,05 γιεν πριν υποχωρήσει στα 109,63 γιεν. Έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ο δείκτης δολαρίου κινείτο στο 92,569, αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο στο 92,834.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγορά πετρελαίου, τα μελλοντικά συμβόλαια για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα άνοδο στα 73,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κινείτο στα 68,08 δολάρια το βαρέλι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης