Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βσικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου πάνω από το επίπεδο των 70 δολ. το βαρέλι δίνει ώθηση στον κλάδο της ενέργειας, αν και παραμένει η αβεβαιότητα σε ένα ευρύ φάσμα γεωπολιτικών θεμάτων.

Οι τιμές του αργού κινούνται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το αν θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίσει έως τις 12 Μαΐου, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι μία απόφαση για απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία που θα συνοδεύεται με νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης θα επιβαρύνει τις εξαγωγές από τη χώρα, μειώνοντας τα παγκόσμια αποθέματα.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τις συνομιλίες της αμερικανικής κυβέρνησης με το Πεκίνο για το εμπόριο.

Οι συνομιλίες διεξάγονται σε καλό κλίμα χωρίς ωστόσο να έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος για την επίτευξη συμφωνίας που θα αποτρέπει τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones προσθέτει 178,87 μονάδες (0,74%) στις 24.442,00 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 57,70 μονάδες (0,80%) στις 7.266,54 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 15,71 μονάδες (0,60%) στις 2.679,47 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό.

Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Caterpillar στα 150,50 δολ. με άνοδο 4,14 δολ. ή σε ποσοστό 2,83%. Ακολουθούν η Exxon Mobil Corp. με άνοδο 2,11% στα 78,48 δολ. και η Chevron με κέρδη 1,98% στα 128,01 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Travelers (-0,41%), η Verizon (-0,34%) και η Home Depot (-0,32%).

Τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου συνεχίζονται στο μεταξύ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αν και οι περισσότερες εταιρείες του S&P 500 έχουν πλέον ανακοινώσει τα οικονομικά τους μεγέθη.

Η Tyson Foods Inc. ανακοίνωσε σήμερα τριμηνιαία κέρδη και πωλήσεις που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από την πλευρά της η Sempra Energy ανακοίνωσε μείωση εσόδων για το α΄ τρίμηνο, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη έχασαν τις προβλέψεις.

Η Berkshire Hathaway Inc. του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett ανακοίνωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ζημιές για το τελευταίο τρίμηνο.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η Gramercy Property Trust ανακοίνωσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία για την εξαγορά της από την Blackstone Group. Η αξία της συμφωνίας φτάνει τα 7,6 δισ. δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης