Απώλειες, που μάλιστα διευρύνθηκαν αφότου έγινε γνωστό πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακυρώνει την προγραμματισμένη σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street.

Οι δείκτες είχαν ήδη ξεκινήσει τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος μετά την είδηση ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει δασμούς στις στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ανακοίνωση που γίνεται σε μια λεπτή χρονική στιγμή για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με τους εμπορικούς της εταίρους, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και της Ε.Ε.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,61% στις 24.734,85 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,56% στις 2.717,36 μονάδες, και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,47% στις 7.390,92 μονάδες.

Η αβεβαιότητα γύρω από τα ζητήματα του παγκόσμιου εμπορίου επέστρεψε στη Wall Street, αφότου το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι άρχισε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το αν οι εισαγωγές αυτοκινήτων “συνιστούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια” των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι εδώ και δεκατίες οι εισαγωγές έχουν διαβρώσει την εθνική αυτοκινητοβιομηχανία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γιούλμπουρ Ρος.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, αυξήθηκε ξανά την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά παραμένει κοντά σε ιστορικά χαμηλά.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 234.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 19 Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης